fredag 15 november 2013

jag ber verkligen om ursäkt!


... för denna julbild, men... Det pirrar ju i magen på mig, när jag tänker på julen! Jag vet, det är galet. Jag är sjuk i huvet och jag vet inte, jag har verkligen förändrats.

Och fy vad skönt det är. Jag känner mig redo för kyla, vinter, snö, slask, julstress (som jag tänker undvika), julklappsgöra, julpynt, kanske något julbak...
Julen har för ofta varit ganska jobbig. Det är så mycket prestation och förväntningar, tror jag, men jag mognar för varje år som går och jag inser mer och mer vad som är viktigt för mig. Det är kul!

Jag går just nu runt och tänker ut de perfekta julklapparna. En del ska göras, renoveras, en del köps in klara på second hand, en del är redan inhandlade sedan tidigare... En del kanske kommer få någon slags upplevelse, ja, jag kan ju inte avslöja för mycket, det kan ju vara en del familj och släkt som läser här.

Vi har så väldigt många vi köper till. Och vi har alltid haft det väldigt, väldigt tråkigt med pengar, för extra utgifter vill säga. Det har liksom varit svårt att få ihop det på ett roligt sätt. Och jag fattar inte, eller, jag önskar att jag gjort denna insikt jag gjort i år, för flera år sedan. Jag tror pressen på mig själv hade släppt lite.
Jag tänker personligt. Personliga julklappar ÄLSKAR jag att ge. Och få! Och en personlig julklapp behöver inte kosta en massa pengar. Det vet säkert ni också. Jag är inte uppväxt med dyra klappar och ser inte att jag lidit av det, förutom att avundsjukan på andra kompisar kanske smugit sig in lite grann sådär efter julafton. Men jag har alltid varit väldigt tacksam. Sedan har jag ju en mamma som toppar alla människor på jorden med att köpa presenter till mig. Men hon kanske har lärt sig den hårda vägen, hehe.

Det är inte jag som pysslar klappar här hemma, så gör även min 3,5-åring. Hon har börjar knåpa grejer till vissa utvalda. Jag försöker styra det lite så att alla kan få något, men hon har ju lätt att välja ut några stycken personer som ska få allt, hehe. Jag gillar i alla fall att hon tycker om att ge. För det är väl ändå det hela julen handlar om? Att ge.

Sedan får man nog själv komma fram till vem eller vad man vill ge till. Eller hur man vill ge. Men, en sak kan vi ju alla försöka; bidra till en bättre miljö och ett mindre konsumerande. Eller? Ah det hade ju varit drömmen i många lägen i alla fall.

1 kommentar:

  1. Jag längtar också till julen! Smart att skippa julstressen! ;-)

    SvaraRadera