fredag 22 mars 2013

loppa till barnen! Alla kläder Elysia (ETT ÅR, så liten...) har på sig på dessa bilder är ärvda eller loppade!

När livets stora vändning tar fart - DU eller din partner blir gravid - finns det mycket som händer, många förändringar, många tankar och idéer. Lösningar ska hittas, många undrar hur de ska ha råd? Jo, det ska jag berätta för er. HANDLA PÅ LOPPIS!
Ja, det var mitt bästa råd någonsin. När vi fick vår första dotter, för snart tre år sen (oj hjälp, jag blir lite sentimental nu!), handlade vi tre plagg nya. TRE. Vi lånade, ärvde och var/är otroligt välsignade med väldigt bra barnloppisar två gånger om året, här där vi bor. Vi fick låna en spjälsäng, sedan fick vi ärva en annan. Vi köpte vagn på blocket. Vi fick ärva ett skötbord. Jag hittade kompletterande grejer till skötbordet på en loppis (typ madrass, korgar osv). Vi ärvde påslakanset. Vi köpte kudde och täcke billigt. Sedan har vi fått, ärvt, köpt begagnat på loppis, second hand eller blocket. Och på det viset har vi råd att ha en trevlig levnandsstandard!
Dessutom är alla gifter som finns i nya kläder borttvättade när vi köper dem begagnat. Det är himla bra! Det finns så mycket skit ändå överallt.

I födelsedagspresent får vi gärna saker som är ärvda från kusinerna, mamma-kusinerna eller som någon köpt second hand. Det är också himla bra! Många i vår familj gillar sånt här också och det är väldigt skönt tycker jag!

Snart är det treårskalas hos oss. Det ska bli spännande att se vad vår lilla treåring kommer att få ärva... Något väldigt speciellt och fint minsann, för det har jag hört...3 kommentarer:

 1. Åh, så otroligt söta bilder.

  SvaraRadera
 2. Vilken skön blogg du har:) Undrar om du har bloglovin att följa med?

  Om du gillar inredning och mode, kan du kolla in min blogg:)

  Ha en kanondag

  LOVE Maria från inredningsvis.se

  SvaraRadera
 3. Alltså, på sista bilden ser Elysias hår ut som ett par små horn, just sayin ;)

  SvaraRadera