måndag 3 september 2012

En ny butik, en ny avscanning
Det är en ny årstid som kryper sakta på oss. Det är en ny tid i mitt eget liv och det är minsannodar en ny second hand-butik i det hippa second hand-området i Malmö, precis vid Triangeln.
Jag älskar att ha ett ärende att uträtta i Malmö. Jag får alltid till att passera dessa favoritaffärer. Visst, det är lite dyrare än där jag annars handlar, men det är så värt. På fler sätt såklart; pengarna går fortfarande till välgörenhet (alltså lönar det sig ALLTID att handla second hand) och inte minst kul är det att se Malmöiterna med koll. De med sin coola, egna, sköna stil. Jag blir lätt inspirerad i denna stad.
Men, det var inte helt det jag skulle skriva om.
Jag besökte alltså denna nya butik idag, Emmaus är namnet och de finns på flera ställen i Malmö. Jag blev först väldigt besviken på affären för att jag tyckte den var lite väl "serverande". Det stod exempelvis en skylt: Märkesklädwr Dam, vilket kändes lite trist. Men när jag väl började rota hittade jag massvis med fina märken, storlekar, vintage, retro och allt vanligt såklart.
Jag fick med mig lite finkläder inför höstens kalas och en kul höstig väska.
Och så hittade jag en mycket fin Marc O'Polo-grej som jag precis insåg måste kostat över 1000 kr från början. Då känns en kort-tur mycket, mycket bra.

Välkommen höst! Välkommen inspirationen! Välkommen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar