söndag 28 juli 2013

fina fynd i sommarvärmen

Fina fynd görs i sommarvärmen. Några godbitar kommer här.


Elmas baseballjacka köpte jag på Myrorna i Malmö för 45 kr. Helt klart värt det. Conversen har hon ärvt av sin syster. Good deal!


Min snyggaste klänning för en tjuga och Emanuels snygga jeansskjorta från Acne. Köpte på Myrorna för 245 kr. Kan vara ett av de dyraste plagg jag investerat i. Men wow, vilken investering sen!


Ett läppglans från mitt favvosmink bareMinerals, halva priset nu och ja, jag använder det älskling!!!!


Mina Lee-shorts för en tia på en loppis, skärp och väska också second hand. Läppstiftet på! 

torsdag 25 juli 2013

Vila för själen

Det är verkligen sommar nu. Vi är på läger och idag var det min tur att ta morgonpasset med våra barn, som trots tröttare än någon annan ska upp prick kl 6.00 varje morgon. Just idag känns det inte alls jobbigt faktiskt. Vi har lagt madrasser i kyrksalen och satt på filmen Trassel på storbild. Solen skiner redan och allt är väldigt vackert och fridfullt här...

Vila för själen. Det är nog det jag håller på med här. För första gången på sex år har jag absolut noll ansvar. Alltså, huvudansvar. Jag får vara med och spela fotboll med en massa sköna kids och sedan får jag hänga med mina egna. Solen steker, vi svettas men njuter nåt otroligt.

God mat serveras och flera av mina sköna vänner är ju här också. Och fler får jag lära känna.

Ja, ett livstecken kom här. Nu ska jag fortsätta trassla och snart väcks alla andra också.

måndag 15 juli 2013

om att inte ge sig för utseendefixeringen


Vi låg på stranden i vanlig ordning; den hårda, tunga cementen mot våra handdukar och i utsikten gräset, sanden och havet. Inte så mycket sand precis men lite. Lite lagom. I gräset kunde vi ju ligga men inte just idag. Idag var det cementen som av någon konstig anledning lockade.
Vi är ett gäng tjejer, en blandad ålder i kompotten och plötsligt vänder sig min mamma, som självklart också är där, snabbt mot oss:
- Vad i hela friden är det ni pratar om?
Min mamma, soldyrkaren, låg som vanligt tryckt mot sin handduk, borta i sin solande dvala. Men något i vårt samtal gjorde att hon ryckte till.
- Vi bara visar våra celluliter, sa vi.
Min ömma moder, ensam i sin ålder för stunden, kunde fortfarande inte riktigt förstå.
- Vadå? Ni menar sådana man får efter man fått barn? Eller när man är lagom gammal?
En hint om att vi 18-åringar kunde sluta snacka sådan smörja.
- Nää, kolla här då!
Vi visar. Någon har på benen, låren framför allt, någon har på andra spännande ställen. Eller ja, spännande är de kanske inte.
- Jaha, säger min mamma, lite lagom chockad. Sånt där hade vi inte när jag var ung i alla fall.
Vi skrattade, lämnade ämnet och pratade förmodligen om viktigare saker som killar.

Jag har ofta tänkt tillbaka på den här stunden. Inte just på vårt cellulit-snack, men att min mamma reagerade som hon gjorde. Jag gillar speciellt hennes tanke på att de inte ens hade några celluliter på hennes tid. Förmodligen var det ju så. För det var ingen som hade uppmärksammat de små hålen i kvinnors kroppar, som sedan skulle till och bli något fult, något man inte ska ha för att vara vacker. Ännu en grej som gör det pinsamt att gå på stranden i den outfit som förväntas.

Jag ska uppfostra två döttrar, eller, ja jag jobbar ju redan på. Jag älskar mode, att klä upp mig i snygga outfits, jag älskar kreativiteten bakom det och jag älskar att surfa runt på fashion-sajts. Men trots det, vill jag påstå att jag inte är särskilt utseendefixerad. Det är inte själva fixeringen det handlar om, det är kreativiteten och utloppen för den som ligger bakom min mani kring detta heta, ytliga ämne.
Jag har alltid brottats med hur mitt intresse kring kläder kan samspela i till exempel kyrkan, där jag är aktiv. Hur kan de två sakerna mötas och hur kan jag känna mig trygg och bekväm och stå för det jag gör, på en plats där generositet, ödmjukhet, kärlek och omtänksamhet är nummer ett?

Jag själv har hittat min plats, även om jag ofta, fortfarande, får kämpa. Jag har gett mitt liv åt second hand. Jag tror det är något Gud vår Far uppe i himlen gillar. Jag får göra gott på något vis.
Och i och med det, förespråkar jag INTE utseendefixering. Inte att studera sönder kroppen tills den inte har något fint kvar, inte att ömka sig och visa alla andra hur kass kropp jag har. Eller någon annan.
Att klä sig i olika kreationer handlar för mig bara om kreativitet, kärleken till kläder och mitt största intresse, där jag får vara en person jag gillar. Jag gillar mig själv i de här sammanhangen. Jag älskar att prata om det, jag får lite glädjekrupp när någon ny värvs in i second hand-gänget. Det är en galet fin grej, som jag är säker på att Gud också lagt på mitt hjärta.

Jag vill inte vara den som sprider osäkerhet, jag vill ge inspiration. Mina köp vill jag ska vara genomtänkta och jag vill lära mig mer om att ta hand om de kläder jag redan har. Det finns så mycket skit i den här världen och något gott kan man ju försöka göra. Som att sprida glädje, kanske?

fredag 12 juli 2013

alltid denna kvinna!


Igår var jag på second hand-tur med två vänner. Det tog ett tag innan min sega kropp kom igång, men sen var det riktigt roligt! Speciellt när vi alla provade massvis med kläder och skrattade och peppade. Jag hittade ett par hög-i-midjan-jeans av märket Monki. Simple as that. 45 kronor kostade de och jag kände att deeeet hade ju varit en spännande grej att ha sådana jeans nån gång. Jag provade och de satt ju skitbra. Osäkerheten över min bakdel infann sig, det är ändå lite speciellt att bära sådana jeans. Min en vän sa då:
- Alltså Filippa. Vem är din bästa vän?
- Emanuel?
- Neeej, som du ser mest upp till och typ avgudar?
- Beyoncéeeeeee!
- Och vad står hon upp för?
- BOOTY!
Japp. Så ni förstår att jag köpte de där jeansen för 45 kronor. Jag köpte lite mer skoj och jag ska verkligen se till att visa er en massa kul. Men nu är det ju sommar och jag är seg och allt sånt där. Men jag återkommer. Mycket snart!

onsdag 10 juli 2013

tänk att ha en bästa vän för livet


Det här är min bästa vän. Han heter Emanuel är 31 år, gift med mig och jobbar som pastor och ljudtekniker. Det finns mycket han är bra på.
Han är liksom bäst på att vara; pappa till mina fina barn, ja, eller våra. Han är bäst på att vara min make, min rådgivare, mitt bollplank, min idéknäckare (på ett bra sätt!), min uppmuntrare...
När vi träffades satt vi ute varje kväll och räknade stjärnfall. Vi tävlade, såklart, i vem som såg flest. En tävling som är extremt rättvis, för det handlade bara om att kunna se, och det kan vi ju båda två.
Vi gillar att tävla båda två. Han vinner oftast och just på honom kan jag bli väldigt sur. Till exempel när han fuskade (fast han inte gjorde det) på brännbollen på midsommarafton. Jag ville ju bara att mitt lag skulle vinna!
Det är coolt att ha den här tryggheten och den här känslan med en person. Det är häftigt att känna tryggheten i att vi kommer hänga ihop hela livet, inga konstigheter. 
Det är en enorm frihet att vara med Emanuel. Vi är gifta, vi är bästisar, vi litar fullt ut på varandra. Och har liksom alltid gjort. Det var något som verkligen klickade när vi fann varandra, I guess.
Nu är jag tacksam för en annan väldigt bra vän, som ställt upp och ska passa våra kids ett dygn. Jag längtar. Längtar efter att prata och umgås och hålla i hand med min man. Det är sånna små saker som gör det. För mig i alla fall.
Tänk att det är vi för alltid. Världens mest coolaste grej.

Jag älskar dig darling! Och tack för sovmorgonen.

torsdag 4 juli 2013

sommaren i city




Nu är det sommar nu är det sol! Nu är det... inte sommar och sol i alla fall. Aaaah jag är lite besviken på den här sommaren. Men jag bär mina shorts trots 12-gradig kyla och tänker då inte dra på mig för mycket jackor heller. Men det är lite trist, det tycker jag allt.
Vi hade en riktigt härlig vecka med mycket sol och värme och då bodde vi ute i min mosters hus. Galet skönt, vackert, mysigt och fridfullt. Där fick vi vila upp oss och ta nya tag!
Och så hade jag köpt en klänning på Emmaus i Malmö för 30 kronor också. Passande! Den ovan alltså. Även Elmas klänning är second hand-fyndad, men det var längesen, den har hon ju ärvt av Elysia dessutom.

Och kom igen nu, sommaren, koooom! Jag längtar efter stranden!