fredag 29 mars 2013

Glad Påsk!




Påsken är en stor högtid i Sverige. Kanske mest för att det innebär många lediga dagar för de flesta. För mig som är troende handlar påsken om Jesus och Jesu uppståndelse, ja, och död. 
I år handlar påsken också om att min äldsta dotter fyller tre år, i morgon sker detta. Det känns stort!
Och så brukar väl påsken handla om gemenskap, jag hoppas det i alla fall! Vi kommer umgås i vanlig ordning med vänner och familj. 
Jag önskar dig en skön påskhelg! Njut!


torsdag 28 mars 2013

en givande gåva



När jag fyller år har jag börjat önska mig presentkort från Pingskyrkans second hand av mina svärisar. De har ju lite connection dit, kan man säga. Och jag har minsann hört svärmor säga att det är så skööönt när man vet vad man ska köpa till svärdottern Flippla. Ja just!
Och det är verkligen en av de bästa gåvor man kan få! På väldigt många sätt. Yepp yepp.
Spring å kö till nästa polare som fyller vetja. Vågaaa!

onsdag 27 mars 2013

somliga går i prickiga skor


Förra veckan hittade jag dessa på Pingstkyrkans Second Hand på Söder i Helsingborg. Jag erkände försynt för min vän, butikschefen Marie, att jag redan har tre par gummistövlar hemma (fast, alltså, de är olika färg och olika höjd......). Men jag älskar gummistövlar! Och jag älskar ju för tillfället prickigt. Och... eeeh... pengarna går till något bra! Och jag hade presentkort. Slut på ursäkter, nu får vårregnet komma!

Ps. Om det är någon som vill ha ett par rosa gummistövlar med svart prickar är det bara att höra av sig. De är nu gratis och lagom slitna. 

tisdag 26 mars 2013

polarn och pyret



Mitt bästa köp! Eveeeer! Elmas klänning. Den kostade 20 kronor på den där barnloppisen jag var på i lördags. Och det verkar vara som ny. Och. Den är från det otroligt fina märket Polarn & Pyret, P.o.P. De har så himla fina kläder, men ack så dyra. Jag har aldrig lyckats handla där, rent ekonomiskt, inte ens på rea. Men en del grejer från loppis/second hand har jag. Bland annat den här då! Men den är ju helt enkelt helt fantastisk! Jag kanske får rama in den sen när hon blir för stor för den...


måndag 25 mars 2013

mango, plz


Den här snygga, mjuka, fina, skööööna tröjan fyndade jag på vår lilla second hand-butik i stan. Den kostade nog 60 kronor, och, haha, det kändes mycket! Men det är det värt. Den är från Mango och så gaaalet mjuk. Dagens tips är: titta in så mycket på storlekarna. Prova istället! Den här har strl L i sig, och jag är ju en ganska liten person. Men jag gillade hur den satt! Det är så dumt att sätta en storlek på sig själv egentligen. Det varierar ju! Prova själv får du se!

söndag 24 mars 2013

en barnslig loppis

Igår var en årets bästa barnloppisar i stan. Jag insåg att jag visst är lite för trött och sliten för att gå på loppis. Japp! Det kan faktiskt vara så! Att gå in i en vanlig affär, som Lindex, Kappahl eller H&M, som är affärerna vi har i stan med barnkläder, så behöver man inte vara särskilt pigg för att shoppa. Det är bara att ta det som finns i rätt storlek och gå till kassan. Dessutom kan man ångra sig och komma tillbaka någon dag senare och lämna tillbaka det.
Jag kan erkänna att det krävs lite av en för att handla på loppis/second hand. Det är inte bara att gå in, titta, välja, klar! Nopes, du måste tänka lite. Leta, förmodligen, och försöka se om storleken som står i plagget kan passa dig/dina barn, för en del kläder är ju större/mindre och så vidare, och så vidare...
Igår trängdes jag och en kompis med sjutusen andra galna föräldrar och stod i kö i EN OCH EN HALV TIMME. Jag är glad att jag är erfaren nu och hade med mig små chokladbitar till mig och min kompis, och en flaska vatten. Det kan bli så galet varmt och jag undrar faktiskt om det inte kommer att bli en och annan svimningsincident på en sådan där barnloppis alltså.
Nu kanske ni skräms lite av att gå på barnloppis... Det är oftast inte så farligt, det är faktistk kul. Förutom att jag var så himla trött... Det påverkade lite väl mycket märkte jag. Men, jag kom hem med väl genomtänka plagg (for once) och plockade bort sånt jag faktiskt inte behövde. Och så köpte jag ett av mina bästa barnloppisplagg nånsin. Jag lovar att visa i veckan!

fredag 22 mars 2013

loppa till barnen!



 Alla kläder Elysia (ETT ÅR, så liten...) har på sig på dessa bilder är ärvda eller loppade!

När livets stora vändning tar fart - DU eller din partner blir gravid - finns det mycket som händer, många förändringar, många tankar och idéer. Lösningar ska hittas, många undrar hur de ska ha råd? Jo, det ska jag berätta för er. HANDLA PÅ LOPPIS!
Ja, det var mitt bästa råd någonsin. När vi fick vår första dotter, för snart tre år sen (oj hjälp, jag blir lite sentimental nu!), handlade vi tre plagg nya. TRE. Vi lånade, ärvde och var/är otroligt välsignade med väldigt bra barnloppisar två gånger om året, här där vi bor. Vi fick låna en spjälsäng, sedan fick vi ärva en annan. Vi köpte vagn på blocket. Vi fick ärva ett skötbord. Jag hittade kompletterande grejer till skötbordet på en loppis (typ madrass, korgar osv). Vi ärvde påslakanset. Vi köpte kudde och täcke billigt. Sedan har vi fått, ärvt, köpt begagnat på loppis, second hand eller blocket. Och på det viset har vi råd att ha en trevlig levnandsstandard!
Dessutom är alla gifter som finns i nya kläder borttvättade när vi köper dem begagnat. Det är himla bra! Det finns så mycket skit ändå överallt.

I födelsedagspresent får vi gärna saker som är ärvda från kusinerna, mamma-kusinerna eller som någon köpt second hand. Det är också himla bra! Många i vår familj gillar sånt här också och det är väldigt skönt tycker jag!

Snart är det treårskalas hos oss. Det ska bli spännande att se vad vår lilla treåring kommer att få ärva... Något väldigt speciellt och fint minsann, för det har jag hört...



det var en gång




Det var en gång en väska. En väska som jag så gärna ville ha. Sååå gärna. Men priset i affärerna var för högt och så även på marknaden när jag passerade den en gång. Plötsligt en dag, en dag i januari 2013, fann jag den i en second hand-butik. Snackar vi lycka eller snackar vi lycka? Den har ännu bara hunnit användas en gång, den är inte helt perfekt som barnvagns-väska, men snart så. Snart kommer den bäras för jämnan.

Snippsnappsnut så var den lyckliga väsksagan slut. Men det kommer antagligen bli måååånga fler...

torsdag 21 mars 2013

dagens second hand-tur



Idag är äntligen dagen då jag fått tid att göra en liten second hand-tur. Det blir dagen till ära att åka till Pingstkyrkans Second Hand i Helsingborg. De har två butiker, en liten och en stor. Jag tänkte försöka hinna åka till båda, men fokus är på den stora eftersom de har möbler och grejer där. Den lilla har mest kläder och böcker. Men, på den lilla jobbar en av mina bästa vänner, och det är ju alltid kul att ses!

Idag har jag en lista på saker jag vill hålla ögonen öppna efter.
- Våriga plagg
- Lampor på hög fot, en till vardagsrummet och en till barnrummet
- Plåtburkar
- Skötväska

Vår skötväska - en adidasväska jag köpte på Blocket för tre år sedan - har börjat strula med dragkedjan. Jag hittade en sida som säljer jättefina ekologiska skötväskor... men... det är lite dyrt för oss just nu, eftersom en skötväska inte är något att investera i just nu, kan jag känna. Men idag slog det mig att jag ju faktiskt kolla om jag hittar nåt som passar oss i skötväske-väg på second hand! Döööh, kände jag lite. Varför har jag inte tänkt på det innan? Jaja. Ibland behöver man bara få upp ögonen lite.

Jag återkommer om jag gjorde några fynd!


onsdag 20 mars 2013

en hmm... klänning



Här om dagen fyndade jag lite våriga plagg på vår minisecond hand här i stan. Jag var så sugen på lite våriga färger och något nytt... Och jag kan liksom inte handla i vanliga butiker längre. Det tar emot. Ibland gör jag det såklart, men helst försöker jag hitta på en second hand. Ja, som den här klänning/tunikan. Den satt som en smäck kan man säga! Den kommer visst ursprungligen från H&M Trend vilket gör det hela lite roligare. Eller något.
Väskorna på bilden är också second handlade. Perf!

tisdag 19 mars 2013

gudomligt prickigt


Igår hittade jag drömskärpet på en liten second hand. 20 kronor och så blev det mitt. Visst är det fantastiskt?! Undrar vilken klänning eller jacka som ska få bära detta...

länkkärleken



Min svägerska har ÄNTLIGEN gjort sig en otroligt härlig blogg där vi kan lära oss alla knep och trix som finns för att göra världen lite bättre. KOLLA IIIIN!!!

måndag 18 mars 2013

ett, två, tre... TRÄNA!



I födelsedagspresent fick jag en väldigt, väldigt bra bok, för oss som är nyblivna/är, hehe, mammor. Den handlar om träning och hur man bygger upp sin stackars kropp efter graviditet och förlossning. Väääldigt bra, speciellt om man älskar träning (som jag) och haft en hel del problem med till exempel foglossning (som jag).
Så idag börjar mitt nya liv. Typ. Jag började ett nytt träningsliv i och med att jag gick till naprapaten också, men nu känner jag att kan köra ordentligt och känna mig trygg.
Olga Rönnberg som kvinnan som skrivit boken heter, röstar för korta, intensiva pass flera dagar i veckan, istället för långa pass en-två gång i veckan.
Pilatesbollen är kung. Den hjälper bygga upp bäckenet och bålet igen och det är ungefär precis vad jag behöver göra med före detta foglossningssmärtor.
Nu ska jag snart sätta mig och göra mitt egna program och det ska bli riktigt roligt alltså! Nu ska ryggontet bort for good och jag ska bli ännu starkare och må som en gudinna. Yes!

Någon som är på? Träning förlänger livet, vet ni. Hihi.

lördag 16 mars 2013

att åter vinna - återvinna!


Jag iklädd en outfit på enbart second hand-köp
Lilla Elysia på 1 år, hennes kläder hänger i garderoben och väntar på att syster ska få användning för det i sommar. Återvinning ju!

Ibland drabbas jag av total köpmani. Men jag måååste ju ha de där nya jeansen! Jag måååste ju ha sånna skor! Jag har typ INGA SKOR ALLS! (Hoppas inte Hanna läser detta, hon får alltid raida min skohylla för att jag får dåligt samvete av alla mina skor....) En ny vårkappa, ja det MÅSTE jag ha! Och jag har sett en så galet fin, jamen hallå, jag måååste, måste, måste! För annars...
Ja, vad händer egentligen annars? Jag är väldigt glad att jag oftast, ja nästan alltid, slås av tanken: Näe Filippa, du behöver faktiskt inte det där. Du kommer klara dig otroligt bra utan.
Och tro mig. Är det något jag älskar över nästan allt annat (hehe) så är det att shoppa! Jag har turen att döva mitt samvete med att jag älskar att shoppa second hand också.
För ett par veckor sedan fick jag total dille på ett par skor. Typ träsandaler. Och ni som känner mig och min garderob kan faktiskt inflika att - jaa, du har två par. LIKNANDE. Men liknande är ju inte samma, eller hur?! Då måste jag med gott samvete kunna köpa dessa nya, fräscha, fina, dyra... 
Näe, det måste hon inte. Men jag kan säga att det tog ett par veckor att inse det. Idag faktiskt, idag kände jag att kunde släppa de där otroligt fina skorna och gå vidare med mitt liv. Och snart ska jag gå och öppna min sommarskolåda och kika på mina härligheter som sparats. I flera år faktiskt.
Det är en bra grej att spara. Förvara i någon kartong långt in i förrådet och ta fram och titta. Jag har en del sånna kartonger. Någon har kläder jag nog aldrig kommer att komma i igen, men det gör inget, det kanske är något mina döttrar vill ha i framtiden. En del är sommarkläder, en del vinterkläder. En del skor. Åh, mina skor. Jag måste ner i källaren och rota fram min skolåda så fort maken kommer hem! Jag tror det kan finnas nån godbit där faktiskt...
En väldigt lätt återvinning, det är ju att spara. Spara dina grejer! Förvara fint och bra. Om inte annat är det kanske någon annan som vill ta över dina grejer och vilken vinst! Yeah!

en gammal header

Alltså jag har verkligen lagt ner arbete och tid på min blogg förr i tiden. Jag ska lätt styra upp en uppdaterad version av den här headern. Promize, liksom.
Men jag tyckte den var så vårig och fräsch så den gamla får sitta där ett tag.

mina älsklingspinglor



Fy vad jag älskar er två! 
Ni är mina underbaraste, bästa, finaste, snorigaste, störigaste, sötaste och absolut mest älskvärda. 

Puss!

Ps. Det är mina barn... ;)

fredag 15 mars 2013

en PK tjej


Kolla in det här klippet. Sjukt bra (med humor). Spännande debatt som härjar... Jag ska inte ge mig in i den ikväll, men det berör. Det göret! Så kolla och sprid!

torsdag 14 mars 2013

perspektiv för sjutton gubbar!



Idag sa jag, otroligt sliten efter hemska nätter själv med barnen, till en kompis:
- Fy vad jag är avis på dig nu som får vara helt själv!
Sen skrattade vi lite. Och sedan sa hon:
- Fy vad jag var avis på dig igår när du berättade att Elysia sjungit för dig och gett dig paket. Det lät så mysigt!

Fy vale vad SKÖNT det är med perspektiv!!! Tack gode Gud för vänner, vänner i olika faser i livet och vänner som uttrycker äkthet. Jag tog allt hon sa till mig och grundade det i mitt hjärta, lite kristet sagt sådär. Jag kan inte nog känna tacksamhet idag. Trots att jag vaknade upp och kände mig mörbultad. Jag grät mig halvt igenom hela morgonen med barnen, så otroligt trött, kämpade mig ner de tjugo metrarna med stortjejen till föris och tvingade mig iväg på den utlovade promenaden med min svägerska. Först kräker ju ur mig mitt helvete (xcuse me!) och sedan bestämde vi: näe, nu pratar vi inte mer om det, nu pratar vi om nåt kul. För såhär är faktiskt inte varje dag!
Det slutade med att min kära svägerska räddade hela min dag. Jag liksom tog mig upp ur skiten och "orkade" lite till. Mina underbara svärisar har varit här hela eftermiddagen och lekt med barnen och lagat god mat. JAA JAG HAR DET BRA!
Men jag längtar till söndag då maken kommer hem. Men, nu är det bara tre dagar och tre nätter kvar. Det är faktiskt inte så illa pinkat ändå!

Sen, nästa vecka... då ska jag vila. Och läsa alla mina böcker jag fick på min födelsedag igår. Längtar efter det med, såklart!

onsdag 13 mars 2013

Paris, nous voici


Thx dawg!

happy birthday to me!







Idag fyller jag en magisk siffra, 27! Jag har det bra minsann! Jag är lyckligt gift med mannen i mitt liv, har två små söta trollungar, snart en färdig utbildning, jag har maaaassor underbara och fina människor i mitt liv och jag älskar staden jag bor i.
Wow liksom. Tänk att få bli 27 år och leva livet. Så känner jag!

Hoppas ni har en bra dag, för det ska jag ha!

tisdag 12 mars 2013

Gräsänkedags

Idag inleder jag en sex dagar lång gräsänketid. Det känns okej, faktiskt. Däremot har jag haft oro och ångest, stressat och sovit dåligt, fram till i lördags. Alltså, tiden innan han ens åkt! Schesus alltså. Nu har jag fått en sån hemsk magkatarr att jag nästan spytt. Det känns dock lite bättre nu...
Men det är väl lite typiskt. Att stissa upp sig och stressa och må dåligt, innan det är dags liksom. Som sagt, det känns just nu som att det kommer bli en bra vecka.
Imorgon fyller jag 27 också. Galet! 27 har jag sett som ett tydligt steg in i vuxenvärlden. Då finns liksom ingen återvändo. Eller, ja, nej jag vet inte. Men för mig känns 27 som världens bästa ålder. Jag tror det kan bli mitt bästa år hittills alltså!



måndag 11 mars 2013

länkkärlek i mängd

Bild lånad av Frun

Ni bara MÅSTE gå in och hälsa på hos Fru Flatebö. Hon är typ... coolast!
Pysslar, syr, bakar, heminreder, tar hand om sitt barn, driver en kristen klädbutik online... and so oooon.
Klicka in er och inspireras. Just sayin!

söndag 10 mars 2013

en ny kärlek




Sedan vi, för snart ett år sedan, flyttade till större, har intresset för inredning ökat. Det är verkligen roligt tycker jag, och handlar såklart det mesta på loppisar och second hand. Mest för att min livsfilosofi utgår från det - att återvinna saker - och det kan skava i hjärtat att köpa nya grejer när jag så väl vet att det går att hitta minst lika fint i andra hand. Det mesta hemma hos oss är ärvt, fått eller handlat second hand. Det är en skön känsla.
Och ibland lyxar jag till det med nya saker. Till exempel när jag fyller år eller när jag hittar något som verkligen satte sig i hjärtat. Igår var vi ute i Boningshuset  och tittade efter födelsedagspresent till mig. Jag har fått en kanna i ett speciellt märke och sedan köpt en till kanna (jag har sjuk dille på saftkannor) på halva priset där ute och tänkte att det kunde vara roligt att fylla på förrådet i samma märke. Mest för att det är så uuuunderbara färger och former! Märket heter Ib Laursen och är inte så farligt dyrt tycker jag.
Jag hittade lite pix på google nu och blev ännu mer inspirerad. Man skulle ju vilja ha öppna skåp eller snygga hyllor på nåt vis i köket, så att alla fina grejer kunde få synas! Min prickiga, turkosa kanna har jag också tulpaner i, precis som första bilden. Superfint!
Den sista bilden är ju otroligt inspirerande, men jag vet inte om jag skulle vilja låta mina fina saftkannor ha redskap i sig... Hm. Kanske får bli en loppiskanna till det!
Anyways. Igår köpte jag själv också tio tallrikar, vi har liksom inte tio av nånting och jag börjar samla på mig större utbud för större middagar. Det känns kul! Jag känner mig lite extra vuxen... De var på superdupersale och det blev lite olika färger med prickar på. Fantastiskt fint!
Har ni inget för er och är sugna på fin inredning så tycker jag verkligen ni ska besöka Boningshuset. Gööört!

lördag 9 mars 2013

den smala vägen


Den här veckan har jag präglats av samtalet om att följa Jesus, den smala vägen i livet. Det är utifrån att jag går till kyrkan på söndagar och sedan har en hemgrupp att prata om sånna här saker i. Det är väldigt intressant och spännande.
När man tänker på att följa Jesus, alltså att vara kristen kan man väl också säga, så är det inte så himla enkelt. Många som inte tror på Gud, kan se kristna som väldigt dömande, instängda, trångsynta... Och till mitt försvar; det är inte så himla enkelt att följa Jesus alltid (att vara kristen).
Det finns alltid val att göra. Det finns alltid olika vägar att gå och det finns alltid flera dörrar att stänga eller öppna. Men ska livet vara så himla enkelt då?
Kanske om man vill leva för sig själv, i en egoistisk värld... Så tänker jag i alla fall. Det är klart att det är det lättaste att se till sina egna behov - bara. Att lägga alla pengar på sig själv, all tid på själv, alla beslut handlar om vad jag vill göra för mig, alla tankar går till hur jag vill leva mitt liv. Jag tror det är en ganska enkel väg.
En svårare, som jag skulle säga står för den kristna typen av väg, det är att leva för andra. Att tänka på andra, ge av sin tid, sina pengar... inte av sitt överflöd, utan av det man har. Hur lite det än må vara. Prioritera andra människor och andras behov före sina egna. Ge bort den sista bullen till nån annan, som jag minns att jag fick höra som liten. Varför ska jag ha allt? Varför inte ge?
Det är mycket som innebära den smala vägen. Det är inte alltid lätt, men det är helt klart värt det. Så otroligt mycket värt det. Det är så mycket kärlek, omsorg och glädje i sånna här beslut. You should try it?

fredag 8 mars 2013

coola kids är väl alltid bra att ha


 Enligt min lillebror är Elma nu en swag (vad sjutton ä dä då?!)


Elysia äger

Det kan lätt glömmas bort, allt fantastiskt med att ha barn, mitt i sömnlöshet, förkylningar, treårstrots på level 70, niomånadersutvecklingsfaser, skitig hall och leksaker överallt. Imorse tog jag på mina små pinglor likadana kläder, fast i olika färger. Det var faktiskt inte uttänkt, det bara blev så. Och så insåg jag vad sjutton vad roligt det är att klä dem likadana! Än så länge lyssnar de (speciellt Elma kanske) på mig om vad de ska ha för kläder och jag kan också lyckas lura min blivande treåring om hon får för sig att ta något som inte känns helt hundra (vilket för mig faktiskt är ganska viktigt). Hon får gärna missmatcha, det gör vi ju alla ändå, men försmå eller skitiga kläder uppskattar jag icke.
En annan sak som jag gjorde häromdan var ju att köpa in årets solhatt. Tidigare år, alltså de två tidigare, har Elysia inte gillat hatt och keps. Så hon har ungefär sju par solglasögon att välja på istället. Det funkar. I veckan köpte jag kepa och brillor till Elma. Hon verkar gilla´t. Även Elysia fick en cool keps med mustach på (det var det hon uppfattade). Och plötsligt ser jag det igen. Lyckan. Glädjen. Tänk att dessa små skitungar är mina egna som jag får forma och bestämma över! Visst är det sjukt svårt, och hjälp vad läskigt, men det är också häftigt, spännande och otroligt uppmuntrande!

torsdag 7 mars 2013

wyck upp däj

Oh, en suck och en pust. Jag har blivit tokförkyld igen, jag tror det är tredje gången för mig i år. Min yngsta dotter har också sin tredje det här året. Det är inte kul alltså. Allt blir så fokuserat på det. I alla fall på henne, jag själv ORKAR.INTE.BRY.MIG. Det är så himla, himla drygt och gå och tycka synd om sig själv. Det värsta är att jag har tendensen att köra på alldeles för mycket istället. Igår åkte jag och min fina svägerska med småkidsen och handlade lite på IKEA bland annat. Fikade, kom på idéer. Åkte hem och jag målade på skåpet och stolarna som jag fått/köpt. De ska hinna bli klara innan helgen då vi lämnar det boende vi har nu för att kunna göra sånt där pyssel.
Sedan bytte jag om, körde till min moster och vi tillsammans vidare till Lund för att gå på bio och höra om sparande från Handelsbanken. Små citroner gula såg vi. Verkligen en film för mig, oj vad jag gillade den! Och jättemysigt var det med gratis dricka och popcorn. Såklart.
Jag kom hem och var helt och håller utmattad. Och inte för att jag kämpat och gjort en massa trist, jag hade ju en helt underbar dag igår!
Det är väl det som är så trist. Allt roligt blir dagen efter lite för mycket... När man nästan är sjuk, alltså. Idag mår jag som jag förtjänar. Jag vet inte hur jag ska ta mig upp ur dimman och börjar få ont i halsen. Tilläggas ska väl att jag ska vara gräsänka med kidsen i sex dagar nästa vecka. Det är en vecka jag fasat för sedan innan jul. Usch. Men det bästa är att snart är den över. Hehe.
Nehepp. Kanske får gå och köpa en kaffe så jag piggnar till och kan plugga lite. Det var ju ändå det som var tanken med den här dagen. Ooooch kom igen, Filippa, WYCK UPP DÄJ!

måndag 4 mars 2013

en gladare vardag


Förra veckan har varit en exemplarisk hemmafru-vecka. I´m liksom lovin it! Ibland glömmer man bort fördelarna med det liv man har, precis nu. Som till exempel nu, nu när jag är föräldraledig, så har jag massor tid att möta upp mina vänner! Jag har massor med tid för långa promenader med ett eller två barn i vagnen. Vi kan leka med andra barn, eller tar med lite bullar till lekparken och leka där en stund. Ibland åker vi på utflykt hela familjen, till exempel till IKEA. Ett fantastiskt ställe för småbarnsfamiljer, haha.
En annan fördel är att, om man vill, så kan man gå i nattlinnet till förmiddagsfikat. Ja, förmiddagsfika, bara det säger väl en del! Man får dricka god latte minst en gång om dagen, hemmagjord och ibland tar vi en på stan.
Jag har lagom med tid att sitta och glo nånstans, eller, det har jag väl inte så mycket tid till. Möjligtvis på kvällarna...
Dessutom får man så mycket glädje i utbyte. En galen, glad treåring eller en speedad, glad 9-månaders. Det händer så mycket! Och mycket småsaker gör en glad, och mycket enkla grejer blir stora glädjeämnen.

Tänk att, att få barn faktiskt kan vara det lyckligaste, gladaste och bästa som kan hända. För fy va´ gla´ man kan va!