torsdag 24 januari 2013

kyla och ryggknäck


Jag har inte riktigt fattat grejen med att det ska vara typ 8 minusgrader ute hela tiden. Det är väldigt vackert ute och solen skiner ju ofta. Men det är så kallt... Jaja, det är väl bara att härda ut. Och, jag uppmanar er med troende bakgrund att börja be. Be för sommarvädret. Alltså, snälla! Jag vill ha en varm och skön sommar...

Idag ska jag för andra gången sen jag fått mitt andra barn gå och knäcka ryggen. Hos en naprapat alltså. Jag har inte gillat konceptet innan. Det här med att behöva gå till en sådan - för att jag inte sköter min kropp. Ja, tyvärr är det så jag ser det. Jag försöker ignorera mina neggo-tankar för jag mår verkligen sjukt mycket bättre i både kropp och själ efter knäckning.
Varför det är svårt att se det positiva är ju för att jag tänker att jag måste väl kunna ta hand om kroppen själv! Jag försöker ju, såklart, men misslyckas, eller, orkar inte hålla uppe det som behövs, eller stressar för mycket, bär för mycket, lyfter fel, belastar fel... Men med lite träning och knäckning ska det nog inte behövas alltför många sådana här besök.

Skönt att solen skiner i alla fall. Det blir nog en trevlig promenad ner till stan om inte annat. Fast vad ska jag ta på mig? Himla, vackra kyla...

en jack-bloppis

Jag har uppdaterat vår gemensamma second hand-blogg på

http://oursecondiary.blogspot.se/

Kika in där om ni är jack- och kavajsugna!

fredag 18 januari 2013

min extrafamilj och en fröjd för örat

LYSSNA! (det ger bra stämning till inlägget att klicka på länken, starta låten och sedan läsa)


Mycket ska vi gå igenom här i livet. Mycket ska vi känna, många ska vi älska, en del hata, mycket ska vi lära oss, många ska vi lära känna, en del ska vi låta gå. Mycket ska vi gå igenom minsann.



Något jag kan känna är fantastiskt skönt, är att slippa 
gå igenom livet ensam.


Det finns många fina människor i mitt liv. En del står mig mycket nära, en del nära och alla har de en speciellt plats i mitt hjärta. De finns där, liksom.


Jag är så glad för er alla! En del ingår i min familj genom blod och några har vuxit fast och kommer antagligen aldrig att lämna. Ni sitter som klister.



Och det är jag väldigt glad för!


Alla människor behöver någon. Jag har flera! Jag önskar att alla kunde hitta sånna här bra människor i livet som jag har...


Det är med glädje, med tacksamhet, med kärlek och med uppmuntran som det här inlägget skrivs.


Ni är alla bra, bäst och fantastiska


Ensam är stark? Näherå. Tillsammans är vi som starkast. Vi behöver varandra. Vi behöver älska, vi behöver känna, vi behöver prövas, komma nära inpå, lära oss, se det fina, se det bästa, känna kärleken...

Inte ska väl en halsfluss såhär lagom till helgen få ta ner början på 2013 för mig? Nepp. 
Mina vänner, ni är bäst!

Ps. Det finns ju fler som har en väldigt speciell plats i mitt hjärta... Ni är guld!

måndag 14 januari 2013

träna, träna varje fredag och så varje jul

... det tycker jag är kul!

Jag är verkligen nördig när det kommer till träning. Jag läser och googlar och ja, sen tränar jag ju också. Mycket har givetvis med att jag varit gravid, haft svår foglossning och sedan fött barn. Två stycken dessutom! Jag har alltid älskat att träna. Inte för att jag vill se rutor på magen och snygga, muskulösa armar... Jag har aldrig ens tänkt tanken att det skulle vara ett resultat av min träning.
Träna gör jag främst för att:
1. Må bra
2. Det är så himla kul

Jag måste träna för att min rygg belastas väldigt märkligt sen jag fått barn. Ja, kan ni tro. Bara jag tar en kort joggingrunda eller en tur till gymmet och crosstrainar lite så känns ryggen bättre nästa dag. Det är faktiskt helt otroligt vad lite träning gör.
Sen är det så roligt tycker jag. Jag älskar att pusha mig själv och se att jag faktiskt klarar saker jag aldrig trodde. Det är häftigt! En del tror jag pushar sig själv på andra områden, inom jobb, matlagning, inredning osv. Än så länge har jag hakat upp mig på träningen...

Något som också är galet kul, har jag plötsligt insett, är ju kläderna. I julklapp fick jag riktiga träningskläder, alltså inte ärvda eller köpta på Ullared (no offense Ullared, men kvallen märks ju...). Jag hittade sedan lite kläder på superrea som jag kunde köpa för ett presentkort jag fick i julklapp. Nu är ju liksom halva grejen att få ta på sig sina snygga, sköna träningskläder och ut och träna!

Japp. Träna är bra. På mååååånga sätt!

söndag 13 januari 2013

svärmors hatt och vårkänslor




På julafton hittade min svärmor en hatt som fick mig att falla pladask. Ibland har vi verkligen samma, perfekta smak alltså. Den här var en gammal en som jag fick lov att återanvända. Det kändes lyxigt! 
De senaste dagarna har jag haft vårkänslor. Inte så mycket för vädret kanske, eftersom det är svinkallt och minusgrader ut, men det är något... Kanske att julen äntligen är utstädad och hjärnan går på högvarv om hur jag ska fixa och möblera och plantera (!) och vilka färger vi ska ha på krukorna i fönstret. Ja, vilka underbara saker man får fundera på när man går hemma hela dagarna.
Det är väldigt speciellt med föräldraledighet faktiskt. Ibland håller jag på att bli tokig på att inte träffa någon vuxen på flera dagar. Ibland känner jag att jag aaaaaaldirg kommer kunna/vilja börja jobba för det är så uuunderbart att vara hemma med barnen! Och sen önskar jag oftast att tiden kunde stanna lite. Att jag kunde njuta ännu mer. Och att jag var lite mer grön om fingarna, mer kokkunnig, bakmästerlig, syduktig och andra sånna där grejer som verkar så lätt men ack är så svårt...

onsdag 2 januari 2013

snuvad på julen


Jag känner mig lite snuvad på julen och alla dess roligheter. Jag har varit sjuk sedan juldagen och egentligen har jag varit sjuk hela december. December ÄR en tung månad för mig, det har det varit sedan jag blev ihop med min man (haha, schysst). Grejen är att han är ljudtekniker, och en ljudtekniker har en av sina bästa (värsta) månader i december. Det är jobb dygnet runt om man så vill. Och så jobbar man kanske med annat också.
Jaja. Det här året har jag haft två småkids också. Det är ganska nytt för mig, även om den lilla nu är SJU månader. Halleluja, jag älskar att de blir äldre OCH jag njuter av tiden. Så det så.
Men julen. I år hade jag pyntat, jag gjorde det i november, alltså, precis innan det blev första advent. Vi hade några halvlediga dagar och jag grejade runt i lägenheten, lyssnade på julmusik och kände att i år, ja i år kommer jag älska julen!
Men sedan kom ohälsan. Alla jobben. Mer jobb och så försvann all ork och lust att göra något kul av julen. Sist men inte minst körde jag på stenhårt så fort maken blev ledig (den 23:e) och kollapsade sedan på juldagen. Ja det är faktiskt nästan sant. Jag minns inget förrän det bli annandagskväll då det började ljusna lite. Ja, sedan kom ju halsflussen på Nyårsafton, så man kan väl säga att jag blev snuvad på de festligheterna också. Tristans!
Jag är som tur är inte bitter. Jag känner att jag lärt mig så ooooooerhört mycket och om det är någon som vill ha kunskap och vishet kan ni nu fråga mig. Ja, för nästa år ska inte bli såhär. Och inget annat heller. Min önskan är att lära mig att ta det lugnt. Slappna av. Chillaxa och låta människor omkring ta hand om oss (vilket de gör väldigt bra!).
Ja. Så, nu är det 2013 och det kändes på nåt vis skönt att året tog slut i samband med det här (skit)året.
Och det här året ska bli bra, jag känner´t! Och mest för att jag bli äldre, visare och bättre människa för varje år som går. Det mina vänner, det kallas INTE ålderskris!

Tack för 2012!

tisdag 1 januari 2013

det nya tillskottet

Det är alltså häääär man kan läsa om Maries och mitt second hand-liv.

Jag tänkte försöka hålla den här bloggen igång. Vi får väl se hur det går med det, hehe.


Gott nytt år i alla fall!

this is for me - 2012, how were ya?!


Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?
Jag födde barn för andra gången, jag flyttade höggravid, jobbade heltid med hemsk foglossning, jag lärde mig massor, massor, massor.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Bland annat vi. Men även 1,2,3,4,5 vänner till! Wow! Och så min favoritbloggare Frida Fahrman såklart!
Dog någon som stod dig nära?
Ja, min morfar. Som tur är har han det fantastiskt bra i himlen, men han är för alltid saknad!
Vilka länder besökte du?
Jag besökte England, London. Det var en väldigt mysig resa, tillsammans med min ömma moder och min moster. Verkligen en av mina finaste trips! Vi gick runt, fikade, åt gott, shoppade, kollade in det vi stötte på, ingen stress liksom. Igen, tack!
Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Ja det tror jag. Det är mycket grejer, men det kommer bli bra!
Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
23 maj när vår lilla Elmis kom till världen. 31 juli, såklart, då kom mitt första syskonbarn till världen! Och en massa andra datum, säkert...
Vad var din största framgång 2012?
Att jag övervann så himla mycket jag aldrig trodde jag skulle klara. Det är en skön känsla!
Största misstaget?
Att köra på, på, på... och sedan end up jättesjuk eller med förstörd kropp. 2013 ska bli ett mentalt hälsosamt år!
Bästa köpet?
Oj, hm. Måste vara de fina COS-kläderna jag hittat för en snuskbillig peng på Röda Korsets second hand. Och mina underbara trosor från Victorias Secret, köpt i London. Det är vardagslyx om nåt!
Vad spenderade du mest pengar på?
Räkningar?
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få ut en frisk, hälsosam unge på ett fullt normalt vis! Att ha en glad man och hyfsat friska barn. Och alla mina fina vänner och familjer. Japp, de är värda allt!
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?
Dansa-pausa, dansa-pausa... on and on and ooooon
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har nog varit... ledsnare. Men också tokglad. Ja, en svår balans det här med att få kids.
Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit det lugnt.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat? 
Blev du kär i år?
Jag blir alltid lite nykär i min man. Det är det bästa!
Favoritprogram på TV?
Alltså, jag är helt såld på the Big Bang Theory!
Bästa boken du läste i år?
Böcker har inte lästs det här året, inte!
Största musikaliska upptäckten?
Min 2,5-åriga dotter, kanske. Ja, hon kommer nog sjunga och dansa sig fram i livet!
Något du önskade dig och fick?
En frisk bebis!
Något du önskade dig och inte fick?
Säkert massor, men jag har klarat mig väldigt bra ändå!
Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Haha... ja, först jobbade jag och ingen på skolan visste att jag fyllde år. Det gjorde inget. Sedan tog min moster hand om dottern så jag och mannen åkte och shoppade lite. Det var mysigt. 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, om jag kunde börja lära mig av mina misstag. Men jag tänkte börja göra det nu, år 2013. Känns dags nu liksom.
Vad fick dig att må bra?
Ensamtid och en helg i augusti med min bästis då vi hann prata om allt och inget
Vilken kändis var du mest sugen på?
Oj, sugen på? Alltid sugen på Måns-mums.
Vem saknade du?
Ingen, tror jag?
De bästa nya människorna du träffade?
Ja, det är Elma, Emil och Luna. Top 3 peeps som jag tänker umgås mer med 2013.
Mest stolt över?
Att jag övervunnit så mycket grejer i år. Klarat massor jag aldrig trodde. Och lärt mig otroligt mycket, både av mig själv men också mina nära och kära. Tack till er!
Högsta önskan just nu?
Att få vara frisk, jag och hela familjen. Att få ett jobb jag kan trivas med i höst. Att få njuta av tiden med mina småkids och min make. Och alla goa vänner.

Då kör vi - 2013, välkommen ska du vara!