onsdag 28 september 2011

lite snack och mycket verkstad

Det är inte mycket intressant som händer här borta längre, jag vet. Om det nu någonsin VAR intressant, det kan jag inte ta på mig.
Samtidigt som uppsatsskrivandet går riktigt bra nu, är jag helt inspirationslös. Jag har lite halvt tappat förmågan att klura ut var jag står. Jag tror jag har hamnat i en jag,-min tro-och-mitt-största-intresse-kris. Kanske kommer den reda upp sig snart, eller inte.

Jag är så grymt kluven till att jag älskar att shoppa kläder. Även om det är second hand. 

Igårkväll kom min man och jag fram till något som kändes så... mäktigt på nåt vis. Plötsligt inser vi varför vi finns här. Varför vi gör en massa grejer för andra. Varför vi lever som vi gör.
Men... frågan som också slog mig då var... lever vi verkligen som vi... "borde"? 
Ja, jag menar. Jag är ju kristen. Att vara kristen handlar ju inte bara om att: här är mitt liv + Jesus. Utan det handlar ju om: Jesus + mitt liv. Det måste finnas en pågående förändring, förbättring... En önskan om ett bättre liv för varenda människa. Och visst kan jag önska, men jag måste agera också.

Åh.
Ni hör ju. Hur kluven kan man bli?
Jag har en hel del fina bilder att lägga upp här egentligen, men jag kan för mitt liv inte reda ut vad jag pysslar med här...
Kanske har det med min uppsats och göra, den gör mig helt förbryllad överlag ju. Eller så är det en tankeställare som faktiskt ska grunnas på.

Äh. Flum, flum... jag återkommer väl.

måndag 26 september 2011

dagens undran

Idag undrar jag lite slött hur den här ramsan kom till:


Mullet kullet är-det-i-de döddas viloorum. 
(måste läsas på rätt sätt ju, hoppas du lyckas)

Jättekonstig grej ju.



torsdag 22 september 2011

feel the pepper



Idag är en ny dag och jag känner nästan lite pepp! Så skönt. 
Inte bara plugget då, som jag idag verkligen tänkte ta tag i (nån gång måste ju vara den första).
Men det hade varit roligt med nån ny, cool outfit. Jag är grymt shoppingsugen nu ska ni vet. Fast jag kan inte riktigt bestämma mig för var. Jag är inte så sugen på att gå till vår lilla mini second hand i stan, för där hittar jag oftast bara nåt som jag kaaanske vill ha. Och ibland köper jag det.

Sen är jag inte heller så sugen på H&M, Gina och de där andra, för helt plötsligt har jag lite svårt att handla där. Inte bara för de etiska principerna som jag kacklat om, utan också för att jag plötsligt finner det DYRT där. Konstigt va? 
Snacka om brutalt second hand-skadad.

Så, eftersom jag är shoppingsugen fast inte vill shoppa nånstans, så får jag helt enkelt se till att rota fram nåt kul i garderoben och göra nytt av det.
Japp, så får det bli.
Och så är jag grymt sugen på en ny header också. Hm......

onsdag 21 september 2011

deppelidipp



Om jag säger att jag vill ha semester, får jag det då?
Don´t think so. 

Men jag kan tänka mig att få det. Eller tillträde till underjorden hade väl inte suttit fel heller.
Nu måste jag rycka upp mitt krassliga jag och städa, fixa nåt att äta och sedan plugga. Kan man få tråkigare liv eller? Don´t think so.
I mitt nästa liv ska jag aldrig inträda Malmö Högskola. Punkt.

Ps. Det blir mycket tråkiga, vardagsinlägg nu. Men det är bara för att all inspiration till NÅT är borta och jag är sjuk och ja, bajs på det.

tisdag 20 september 2011

emotional napsack


Shit pommes vilken ångestdag jag har imorgon. Eller, jag vet ju inte om det är det. Men fy sketan vad jag ogillar det här med c-uppsats. Det känns som det mest är a slap in the face och en massa självförtroendenedryckningar! Även om jag vet att all kritik bara är för att det ska bli bättre.

Men jag är inte riktigt kapabel för denna nedryckning och vill helst bara att alla ska vara vänner och älska varandra? Vad är det för naivt med det?
Jag känner mig som en emotional napsack, som Ross & Chandler skulle sjungit.


Jaja. Nåt ska man ju ha på sig imorgon också, tänkte jag. Har jag berätta att jag varit på klädbytarfest? Världens bästa grej, antagligen. Mer om det en annan dag.

Men jag bytte till mig en liknande kjol som är på bilden faktiskt. Den får det nog bli imorn. Och kanske en basker på det. 
Och så ingen mascara gissar jag, det lär ju flöda tårar när klockan slår 12...

bibblans bästa


Vet ni vad det bästa med bibblan är då? Jo. Att när man tröttnar på detta übertråkiga c-uppsats-skit, så kan man ta sig en ELLE och kika igenom. Det blir lite som en morot liksom. 

Så nu har jag suttit här och trånat efter den dära ELLE:n i över en timme, och jag behöver en break. 
Så. Läsning om höstens linjer (?) ska ske nu! (jag lovar att meddela om jag såg nåt viktigt och bra)

måndag 19 september 2011

kvinnopepp och länkkärlek

Ibland behöver jag lite kvinnopepp. Alltså pepp från kvinnliga människor. Alltså, jag menar. Äh, kvinnor helt enkelt.
Det är lite speciella bloggar jag kikar in på då, kan man tycka. Men jag tänkte ändå delge dem. För de ger mig verkligen en kick, en glad och bra sådan. Och det är sådana jag inte läser dagligen, utan bara slinker in på då och då.
Okej, here goes:

Ebba von Sydow - hon är snygg, smart, cool och har mycket bra och positiva inlägg!
Blondinbella - Jag trodde inte man fick läsa hennes blogg, med det ryktet som fanns innan. Men wow, vilken kvinna hon är! Hon kan verkligen ge mig peppen på att ta tag i mitt liv (hehe).
Anna Lidström -  Underbaraclaras syster. Hon är så HIMLA cool. Jag vill vara henne.

Sen kan jag ju alltid delge de dagliga pepp-doserna jag får av:


So long!

the best ever


Jag är en såndäringa visuell människa. Ja, du har ju (kanske) inte gått min otroligt flummiga och meningslösa utbildning (nej, jag är inte bitter), men där pratade vi mycket visuell, audiotiv eller kinestetisk. Då kan man också komma fram till om man är något av dessa tre.
Jag är visuell. Det betyder att jag behöver se saker för att förstå, fungera och komma vidare.
Inte nog med att jag är en visuell människa. Jag är kristen också. Det fick vi dock inte lära oss nåt om i min utbildning, men det gjorde inte så mycket. Jag går ju till kyrkan och så har jag massvis med galna, kristna kompisar.

Ibland kan jag behöva en påminnelse om min tro. När jag var yngre hade jag sånna där armband på armen, där det till exempel stod: WWJD (WhatWouldJesusDo). Det är skitbra. 
I dagens läge passar ett halsband mig perfekt. Det betyder mycket. Det här korset var en grej jag bara var tvungen att investera i. Och inte för att hjälpa världens konsumtion, utan för att hjälpa mig själv. När livet är svårt, jobbigt, komplicerat... då behöver jag en tydlig påminnelse om varför jag finns. Vad jag tror på. Vem som älskar mig mest. Vad som kommer sen. 


I never knew, how much it cost, to see my sin, upon that cross

love is kind



Idag är det måndag. På ett sätt en efterlängtad måndag. Maken kom hem seeent inatt och det var så underbart när han kom hem att jag nästan dog lite. Tänk att man har så mycket känslor för varandra? Det gör mig både lycklig och förbryllad. Och tänk alla dom som varit gift i 10, 15, 20 - 30 år! Det är underbart att jag har många sådana i min närhet. Och kärleken lever än. Det är verkligen häftigt!

Kärlek är så coolt på något sätt. Jag har upptäckt på senare tid att jag är fasligt förälskad i både min man och dotter. På olika sätt givetvis. 
Men, det är coolt på det sättet att alla tankar går åt dom. Allt jag gör önskar jag bli bra för dom. Och allt jag vill är att livet ska vara perfekt för dom.

 Och läskigt är det också, det här med kärlek. Det kan ju värka i hjärtat av all kärlek jag känner. Göra riktigt ont och kännas obehagligt, för det är en gåva att älska.
För en del tar det ett tag, för en del kommer det självgående. Men tur att jag har en som kan lära mig allt, visa vägen och guida igenom. Verkligen berätta vad kärlek egentligen är!


Kärleken är ju osjälvisk. Kärleken brusar inte upp. Den är inte ego. Kärleken är tålmodig och den är mycket god. Kärleken vill aldrig något ont och den gläds med sanningen! Den hoppas allt, den tror allt och den uthärdar allt.

Visst är det coolt? Mer kärlek åt folket.

söndag 18 september 2011

helt typiskt




Jaja. Ibland kan man väl se ut såhär. 
(hur lyckas man se så ofokuserad ut??)

tröja forever21 NY
tights second hand
shoes converse NY
jacka nine west från Chicago -09

fredag 16 september 2011

living the dream





Ibland måste vi lyxa till det hemma. Speciellt när maken åker på sina spexiga jobbresor! Häromdan åt vi pannkaksfrukost med hemmagjord latte. Det var smarre!
Living the dream with my family...
Och jag hade mysoutfit från second hand.


Ulltröja, Myrorna 100 kr
lacktights, loppis, 30 kr

torsdag 15 september 2011

kvällsfunderingar





De översta byxorna där, ser ni? Jag vill ha sånna. Tror ni man kan hitta sånna på second hand? Får nog ha mina fådda topshop-jeans imorn, bara för att liksom.
Jag har en illusion om att vara riktigt kreativ ikväll. Ta fram symaskinen, försöka sy upp lite klänningar och kjolar. Men jag orkar ju inte! Hur orkar folk? Önskar verkligen att jag hade så mycket kreativitet liggandes att orken bara kom, liksom.
Men den nedersta bilden... det var ändå rätt coolt. Avklippta jeans sådär. Jag är ju så kort, så ALLA jeans är ju sju meter för långa på mig. Kanske skulle testa? Det krävs ju ingen symaskin direkt.

Näpp. Ska fortsätta titta på vänner och äta tonvis med popcorn. Yam.

dressed up for studies


Igår var jag ju en gladare person än jag varit på länge. Ibland kan det hänga på kläderna. Jag behöver bara klä upp mig lite extra, så känner jag mig gladare. Och finare!


Den här posen är otroligt questionable... Men den får vara med ändå.


Mina trogna glasögon. Ja, de får leda mig in i studiernas värld den här hösten.



Skorna är second hand. Resten är gammalt, faktiskt.
Linnet är till exempel ärvt av Andrea.

Fantastiskt bra!

För övrigt satt jag och Andrea och pluggade jättejättejättebra hela förmiddagen. I finkläder, liksom. Det är så vardagen får se ut ibland, ifall jag ska överleva. 
Idag väntar... mer plugg! Yeaaah!

onsdag 14 september 2011

making over?



Om inte min fina spekulant till denna skjorta, vill/kan/känner för den. Så tänkte jag faktiskt ge mig på ett litet projekt på den. Jag hittade den här bloggen igår, där hon hade klippt lite i en gammal skjorta. Och när vi var i New York, så köpte Hanso världens coolaste skjorta, som hade hål över skulderbladen kan man säga. Ashäftig alltså. 
Så, varför inte spinna vidare på detta Modemanifestet och faktiskt öva lite? Göra lite nytt av gammalt?

Är det NÅN där ute som gjort nytt av gammalt? Kan ni inte ge mig lite mer inspiration? Det enda jag har på agendan nu är att försöka ge mig på symaskinen igen. Så, kom igen, ge mig lite coola tips och trix!

a happier day baby


Bara för att jag tycker om er sååå mycket!! 


Happy jump in New York City!


Trots sjukstuga (dock har jag än så länge sluppit), är jag en gladare människa idag än jag varit på flera veckor! Skönt va?
Lite kan det vara för att jag precis gjort klart första jobbiga steget i c-uppsatseländet. Det känns faktiskt väldigt skönt! Då ska vi bara vidare...


Jag har så många drömmar och önskningar och tankar och drömmar och ja... Sånna här dagar får de träda in i mitt huvud med glädje, det känns roligt. Mycket roligare än när en dröm blir någon slags prestationsångest-grej. Hur kul är det liksom?


Nu ska jag fortsätta pluggandet, fast i lite mer glädje liksom.

fiskbensflätan


Just nu längtar jag efter dööölångt hår, så jag kan göra en sån där asafin fiskbensfläta som hon på bilden har. Fy farao vad fint!!

tisdag 13 september 2011

kavaj till salu!


Snygg kavaj, strl 40.
60 kr

klänningar till salu!


Lila, fin klänning från Forever21, New York. Strl M
100 kr 


Blommig klänning, strl 38. 50 kr

Svart klänning från H&M TREND, strl 38. 150 kr

kjolar till salu!


Kjol, 40 kr


Kjol, 40 kr


Svart långkjol, 40 kr

Blusar till salu




Om man är en sån där person som gillar blusar (vilka ju är väldigt inne nu för tia), så rekommenderar jag ett köp av mig. 

50 kr styck kostar de och är i strl 38-40:ish. Perfekt till jeans!

måndag 12 september 2011

le BLOPP-de-IS (del II)

Det är ju skittråkigt att försöka se om något plagg är snyggt, när det bara hänger där på en galge. Jag gör ett nytt försök att ge mina fina, fina kläder ett nytt hem, där de kan älskas och bäras med kärlek.
Storlekar är 38-40.












MAILA MIG PÅ: filippanielsen@live.se
vid intresse.

extra smart


Här sitter jag och försöker bli extra smart med mitt second hand-halsband, i form av ett par glasögon. Fy sketan vad det är sugigt att göra uppsats. Jag fattar ingenting. Jag är redo att surrender utan att ens ha börjat. 
Äh, för sketan. Ge mig styrka!!

lördag 10 september 2011

favourite autumn


För två veckor sedan kunde man gå barbent. Nu fryser jag wöva av mig inomhus.

Usch. Det är detta jag inte gillar med Svedala. Kallt, kallare, kallast. 
När jag var yngre var hösten min faborit, men jag vet inte längre. 
Visst är det underbart att få tända ljus och krypa ner i soffan och ta på sig varmare kläder, sockar, tjocktröjor och sånt. Men när jag hela tiden fryser känns det inte party ju!

Snart kommer en vän och hennes underbara dotter, sen ska la familia på Garden Party och vidare till andra vänner för middag. Detta är helg. Så nu tar jag helg. 

Glad helg på er!

fredag 9 september 2011

yesterday it was autumn


Min älskade, snyggaste skor. Jag använder dem lika flitigt som underkläder. 
Köpta på loppis för femtio kronor!


Ett roligt skyltfönster hittade jag i Malmö. Där kunde jag fota mig själv också!


Här är mitt första åstadkommande till att "göra-om" ett plagg, med inspiration från Modemanifestet. Jackan jag har på mig köpte jag på ett outlet mall i Chicago för två år sedan. Den kändes ytterst tråkig igår morse och då kom jag på att jag kunde ta ett stort loppisskärp i midjan! Så bra!!


En bild på Malmö Central. Bara för att de gör det så himlans trevligt och snyggt där. Jag känner ingen ångest för vinterns inställda tåg! Här kan man ju sitta och mysa hur länge som helst.