måndag 28 februari 2011

some day




Åh, snälla, någon, ge mig en snygg-pose-skola. Inte en fejk-pose-skola, men liksom, hur man ser snygg ut. Eller, i alla fall inte tafatt, klumpig och obekväm! Please?!

Anyway. Idag har jag på något vis ändå flera (tre) second hand-grejer. Jag har min tröja ju, den köpte jag på Emmaus i Malmö för några månader sen. Sedan jeansen. Kommer ni ihåg att jag en dag bara blev så inspirerad av den här bilden? Jo, så rotade jag fram dessa jeansen. Jag fick dem av en kompis i somras nämligen. Ni kan ju ana hur glad jag blev när jag kom i dom, jag trodde det aldrig! Men i kom jag, och det gör jag fortfarande.
Jag hade så sjukt svårt att matcha dem och kände mest att de var lite fööör mycket. Och nu, ja nu älskar jag dom! De sitter lagom högt också och håller in mestadels av fläsket som bara vill ränna iväg på annat håll.
Perfekt!
I övrigt är jeansen från Topshop, en affär jag älskar, men aldrig har råd att köpa nåt ifrån. Så, tack Bella, jag älskar jeansen (och dig! eller, var det för mycket kanske? ;)).

Bootsen är från Pingstkyrkans Second Hand i Helsingborg. 100 riksdaler kostade de underbaringarna!

söndag 27 februari 2011

a nice catch!




Ett av veckans fynd, från Myrorna, är dessa glajjor. Det första min kompis Hanna sa när hon såg dem var:
- Eh, haha, fula!
Sen sprang hon.
Själv är jag lite kluven. Jag tycker nog mer att, de är SÅ fula, att de är snygga. Och så är de ju rosa också. Det är ju min favoritfärg.
Amen för en tjugofemma tycker jag helt klart de är värda en plats i rosa-solglajjor-högen.

lördag 26 februari 2011

some day


Kanske inte dagens outfit, detta, men åtminstone kvällens outfit. Eftersom jag photoboothade mig själv blir det spegelvänt. Men det står i alla fall: METS.
Vilket är min man mans absoluta favoritbaseballag. New York Mets.
Och ikväll är första matchen det här året, ni kan ju ana att vissa var taggade här hemma. Så jag slår slag i saken och ger mig hän, klär upp (ut?) mig ordentligt och skriker (typ) GOOO METS!
Och sen äter jag tonvis med godis, ostbågar och dricker läsk så tänderna nu börjar fräta sönder. Aouch.

fashionista inspiration





Hade jag haft lite mer ork, och kanske även lust, så hade jag nog gett mig på att försöka inspireras av någon av bilderna ovan. Fy vad jag gillar´t! All of it!
Som ni kanske märker inspireras jag grymt mycket av "det senaste". Det är ju verkligen inget måste. Att vara modelejon och att vara modeoffer är för mig två skilda saker. Ett lejon är sig själv, hittar sin egen stil och är säker med det. Ett offer gör det bara för att "alla andra".
Jag älskar att klä mig kul, hippt, fashionabelt, men helst med mig egen stil. Annars känner jag mig ju inte bekväm, liksom.
Idag fick det bli en outfit ni redan sett, återkommer med den... Så blir det när orken sinar, men den kommer nog tillbaka snart.

fredag 25 februari 2011

some day

Äntligen är min älskade lilla Bumsing hemma OCH hennes pappa (min fantastiska, saknade make). Idag behöver jag inte visa er någon "dagens outfit", eftersom jag haft på mig exakt samma som igår. Inspirerande va? Eh, näe. Så det får bli en annan second hand-bild. Min underbara, beiga tröja, köpt för endast 40 kr. Åh, me love. Och dessutom är Emanuels dragspel så mycket second hand som det bara går. Det går han runt och spelar på titt som tätt. Han är så galet musikalisk min käraste, kul äre. För den som undrar kan jag nu spela två låtar på gitarren. Japp, så musikalisk är jag.

haka, haka, haka!

Jag gillar att höra när folk blir inspirerade. Och motiverade! Redan nu har två blogg/klasskompisar hakat på, på ett eller annat sätt. Kanske inte precis som jag, men att just handla second hand.
Och ni som läser här, om ni vill ha fler fina, ljuvliga och härliga tips, tycker jag ni ska kolla in deras bloggar:
- Mary
- Helena
Dessutom finns ju fler galet inspirerande bloggar. Som till exempel allas vår Underbaraclara eller denna underbart vackra kvinna, som just nu figurerar i USA.

Men kolla in vetja! Och haka!

badnytt!


Bilder från ellos.se

I mig egengjorda överenskommelse med mig själv, gällande second hand-shopping, fanns vissa grejer jag inte kommer att handla second hand. Dessa är; underkläder, badkläder och basic-grejer (om det nu skulle behövas).
Jag behöver en ny badgrej till sommarn, eftersom mina former förändrats lite, efter barnafödandet för snaaart ett år sen. Tyvärr inte till det bättre. Inga stora tuttar och ingen minimal midja. Nej, snarare tvärtom? Näe, inte så farligt.
Jag är grymt sugen på en baddräkt i år. Jag skulle vilja ha något som verkligen håller sig på plats, eftersom jag ser framåt (MED GLÄDJE) mot en aktiv sommar på stranden! Jag ser verkligen fram emot att jaga dotra mi över land och hav.
Så, på Ellos har de grävt fram några riktiga gobitar, som finns i själva "Retro"-kollektionen. Galet snyggt alltihop, och vem vet? Det kanske kan bli en skön variation på dessa? Vi får väl se.

Ps. Egentligen gillar jag inte Ellos alls. Jag har bara varit med om monsterförsenade leveranser och sånt gillar inte jag. Nån som har bra erfarenhet?

torsdag 24 februari 2011

some day


Såhär ser alla originalfoton ut. Fint va? Gotta love those frickin garderober. Usch. Jag längtar verkligen bort från den här hålan nu.
Idag fortsatte jag att ha på mig den här jeansskjortan och ett par tights (eller säg sju par, när jag var ute i alla fall). Skjortan kostade mig 70 riksdaler på Myrorna, Malmö. Men fy vad jag älskar den. Den är liksom både snygg, mama-like, trendig, sköööön och så var den ju inte så pjåkigt dyr.

För den som undrar är ju denim en riktig fashionthing i vår, men när är den inte det? Det är alltid trendigt med jeans ju. Tycker jag i alla fall.

När jag var ute på min bikerrunda kände jag mig verkligen som en mamma. Jag är ju det, men jag kan väl inte påstå att jag egentligen, nästan, någonsin känner mig som en. Men tydligen kan kläderna få mig att känna mig som en. Stora kängor, fetejacka och myssan på sne. Med andra ord; ordentligt klädd.

Har ni tips på second hand-affärer tycker jag minsann ni ska dela med er! Nu!

sådärja!

Hej och hå.

Vilken trevlig morgon jag fick. Sjutton ombyten, kamerans självutlösare och lite redigering i photoshop så satt den! Min nya, fräscha header. Haha, jag gillar´t! Vad tycker du?

under construction

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2341706/worn-with-love?claim=4r2hycwgh6s">Följ min blogg med bloglovin</a>

onsdag 23 februari 2011

some day


Här om dagen slog jag till på den här kjolen. 45 kr kostade den. Det kändes helt okej, måste jag säga. Och idag bar jag upp den såhär! Flätan höll sig till skoldagen tog slut, efter det fick mössan sitta på under resterande falafel- och lattefika med en kompis.

Kjol - Myrorna
Lacktights - Lindex, 2009
Svart topp - H&M, 2009

en fläta


Idag ger jag mig på nåt helt nytt. En fläta på snedden. Hm. Vi får se hur uppskattat det blir idag. Jag ska verkligen försöka bjuda på hel dagsoutfit, det är bara så himla tråkigt att fota i lägenheten med alla flyttkartonger och fula garderober. Men, stay tuned.

måndag 21 februari 2011

you´re the inspiration




Ja, det är kallt, grått och tråkigt ute. Ingen inspiration så långt ögat når ju. Dessutom är lägenheten full av flyttkartonger, ovanligt många garderober och alldeles för mycket grejer som inte vet sin plats. Så oinspirerande så det finns inte!
Tur att internet finns. Jag har smurfat runt på olika sajter som visar bilder och kommentarer kring New York Fashion Week, som precis avslutats. Så galet fint!
Jag blir så inspirerad! Och jag älskar det! Redan nu har hjärnan börjat arbeta på högvarv för nya kombinationer! Woho!

lördag 19 februari 2011

today´s catch



Idag var vi på Pingstkyrkans second hand i Helsingborg. Egentligen var det faktiskt mannen min som ville dit (which never happens). Men, det var så att han skulle köpa ett dragspel! Och det gjorde han minsann! Så nu funderar vi på att knåpa ihop ett ålderdomshemsband. Hm. Vi får se hur det går... haha.
Anyway. Jag hittade den perfekta tröjan, precis en sån jag letat efter! Men så sjukt. 30 kr fick jag punga ut. Samt en mockaskjorta i samma färg, som jag vet är helt rätt, men kan bli så illa fel... Vi får se hur jag lyckas med den.


Dagens blev alltså second hand-tröja och lacktajts från Lindex år 2009.

Ps. Ja, jag är aaaaptrött...

fashion is yellow



Just nu känner jag mycket för gult. Jag letar gula grejer och önskar att jag på ett snygg och smidigt vis skulle kunna komma i min gula, fina kjol från New York. Vi får väl se!
Om inte, så kommer jag som sagt, investera i en massa, massa gult. Gult är inte fult! Gult är awesome.

how to pull off red pants


Ett annat plagg jag köpte för en femma, var ett par röda jeans. Och med det sagt, kan jag väl erkänna att de inte riktigt sitter som en smäck. Men nån gång i framtiden, när jag har en egen symaskin (samt lärt mig sy), ska de sitta som en smäck. Det kan vara svårt att matcha en bra kombi med röda jeans. Därför googlade jag det faktiskt. Asfina tips och som det känns i planerandets stund, kommer jag inspireras mest av den sista outfiten. Förhoppninsvis får ni se hur det blev.

torsdag 17 februari 2011

some day



Jag tänkte ta min första, snygga outfitbild idag. Det gick inte jättebra, eftersom lilla Bumsingen bestämt skulle vara med. Men hon är ju så himlans snygg, så det gör väl inget.
Tröjan på bilden är ny! Ny som i second hand. Den kostade... wait for it... FEM KRONOR! Jajjamensan. Jag köpte mig tre plagg för femton kronor igår. Det var så roligt, för jag hittade Röda Korsets second hand i Landskrona, utan att ens leta efter det! Sjukt roligt. Massa glada, gamla tanter, Elysia, jag och alla plagg kostade fem kronor. På lördag har de öppet igen, då ska jag nog hinna dit och se vad jag kan hitta!

Tröja och skor second hand. Resten... ja, H&M, fast för rätt längesen.

fashionista inspiration 2011




För att ta mig igenom varje dag som går, och med min förmodligen enda kreativa ådra, så letar jag alltid inspiration. Överallt. På gatan, i tidningar, på tåget, google-bilder, modebloggar och ja, alla mina vänner. De är alltid en inspiration. Alltid finns det något som jag snappar upp och vill göra till mitt egna.
Mode är galet roligt tycker jag. Jag älskar att kolla in, tänka ut, leta second hand och försöka uppnå ett roligare resultat. Men att vara fashionista kräver mod. Det gör det verkligen. Min största inspiration genom åren har varit min gamla, härliga bästis, Marie. Hon har alltid lyckats. Hon vågar alltid! Och hon är så galet kreativ (på sjukt många områden) att mode faller henne naturligt. Det är även hon som från början fått mig att ens våga handla second hand!

I år, 2011, är det färg som gäller. Och jag, jag om NÅN, älskar färg! Jag har alltid blivit upplyft och extra glad av färger, på dig som på mig. Och att det kommer in ännu mer i industrin gör mig riktigt glad! Så. I vår, sommar och höst, för att uppnå en riktig fashionfeeling, våga bära färg!

onsdag 16 februari 2011

fashionista inspiration

Bild stulen från Sofi Fahrmans blogg.

Nu om någon gång letar jag febrilt efter inspiration till kul kombis. Det är verkligen svårt att bara slänga ihop något nu, när det känns som jag egentligen använder samma kläder dag ut och dag in.
Men igår hittade jag den här bilden på Sofis blogg, från New York Fashion week. Och vad jag fick fram för kombi av det, det får du se senare...

tisdag 15 februari 2011

det är svårt nu

Åh vad det kryper i mina shoppingfingrar. Jag vet ärligt talat inte var jag ska ta vägen! Det är livsfarligt att trippa runt på stan i sådana här löftestider. Jag ser så mycket nyinkommet, sjukt snyggt och inspirerande, och att då veta att inget av det där ska jag ha, ooh, det svider.
Jag såg ett par asfina pjucks på Åhléns idag. Näe, jag vill inte ens prata om det.
Så. Vad gör man? Jag måste, måste stå fast vid mitt löfte! Only second handing... Jag måste nog åka till Malmö nästa vecka och shoppa lite. På Myrorna. Eller Humana. Eller Emmaus. Typ.

lördag 12 februari 2011

these boots were made for walkin


Årets vinterskor är all in second hand. Det sjuka är faktiskt, att det är preciiiiis sånna här jag hade velat köpa, innan jag hittade dem!
Coolt som in i, säger jag. Båda är dessutom ordentligt fodrade och att köpa rediga sånna i en vanlig affär kostar ju runt 1000 kr och uppåt.
Nu fick jag smälla fram 100 kr styck. Det tycker jag är ett apbra pris. Och dessutom kommer de att följa med mig så länge jag lever (eller tills de är fullständigt nerslitna kanske).

De bruna är från Emmaus i Malmö och de svarta är från Pingstkyrkans Second Hand i Helsingborg.

torsdag 10 februari 2011

så in i bänken, asså

Jag satt och läste kurslitteratur idag. Lite bara, inget ambitiöst. Det var jätteobehagligt, jag fick sluta läsa. Det var så läskigt. Det stod bara om hur barn hade dött och hur hemska vissa människor är som ger sig på barn. Barn! De mest oskyldiga som finns. Jag är väldigt känslosam sen jag fött barn. Jag kan nästan tänka att mina hormoner aldrig kommer bli som vanligt igen. Jag kan gråta och snyfta för minsta lilla liksom.
Men det där kändes inte så minsta lilla... Det är ju helt fruktansvärt. Och texterna var så utförliga om hur lärare och föräldrar hade hanterat situationerna.
Om sånt där ska hända stup i kvarten vet jag inte om lärare är mitt yrke. Jag mår så dåligt! Jag kan inte höra om hur barn far illa.
Vare sig det är här i Sverige eller "de fattiga barnen i Afrika". Jag kan knappt höra om att nån far illa...
Men av sånt här blir jag taggad. Jag måste fortsätta på mitt second hand-spår. Kanske kan det till och med bli något mer av det, vad vet jag? Jag måste göra NÅNTING i vardagen som kan hjälpa andra. Det lilla, lilla jag gör kanske kan betyda något för någon. Och gör det det, så är jag baske mig gladare än nånsin.
Och vad mer kan man göra? Alla tankar snurrar ju. Jag kan liksom inte rädda hela världen. Men nåt kan jag göra. Och jag ska fortsätta med det. Så in i bänken, asså.

onsdag 9 februari 2011

one reason




Nu ska jag vara riktigt ärlig. Hm. Jo, jag har länge tänkt på att jag vill handla mer second hand. Just för att det är bra liksom. Men huvudorsaken till att jag började är faktiskt denna;
Jag och två underbara vänner ska åka till New York City i sommar! Helt galet fett ska det bli. Resa och boende är bokat, och jag vill ju faktiskt kunna shoppa där! Och då måste man ha pengar.
Samtidigt som jag älskar att klä mig i nya, kul grejer, så är det så himla värt det att få shoppa i New York. Eller hur?! Där är man ju inte så ofta liksom.
Så, det var ju det som avgjorde. Kan man säga. Och åh, det är så bra. Det är liksom en morot för mig när jag önskar att jag kunde köpa H&Ms alla nya, fina klänningar.

tisdag 8 februari 2011

sneak peak


Den här veckan ska jag fixa lite snygga bilder på mina fina second hand-fynd. Här är en liten sneak peak. Jag insåg dock att jag faktiskt får se till och skärpa mig nu när jag haaar en bra kamera. Jag ska alltså fota i dagsljus och inte såhär sent på kvällen. Aight?

Klänning; Humana i Malmö, 40 kr

Skor; Blocket, 50 kr
Väska; Stadsmissionen i Stockholm (3 år sedan), 200 kr
Skärp; snott i mammas gamla slängor
Lampa; Pingstkyrkans second hand i Helsingborg, 60 kr

måndag 7 februari 2011

senaste nytt


Skitsunkig bild, men en aning av mitt senaste köp. Alltså, seriöst, jag LOVAR bättre bilder! Den här kavajaktiga saken köpte jag på Myrorna i Malmö. 85 kr fick jag ge. Lagom va?!

some reasons

Det finns väl flera bra anledningar till att handla på second hand eller loppis. För de som är miljömedvetna är det ju ett faktum! För de som inte har den bästa ekonomin. För de som älskar det unika. För de som vill hjälpa andra genom sitt shoppingbegär.
Jag skulle väl kunna säga att jag passa in på tre av fyra. Jag är alltså inte medvetet miljömedveten. Tyvärr. Men, sure, om jag kan ingå i en sån fin kategori ett tag så är jag nöjd.
Mitt mål är alltså att enbart handla second hand (till mig själv), förutom när det kommer till underkläder och t-shirts.
Jag har inte köpt något nytt sedan det hår året började faktiskt, och det är redan februari. Det ser ljust ut! Och än är jag inte trött på det, minsann. Men det lär väl komma dagar...
Jamen då kör vi!